Voetbal voor fijnproevers

Behalve muziek is ook voetbal een grote passie van mij. Ik heb lang zelf gevoetbald en ben daarna trainer geweest. Verder ben ik een aantal jaren als sportjournalist in de voetballerij actief geweest en volg ik Vitesse al heel lang op de voet. Omdat ik graag schrijf en daar ook de tijd voor kreeg,  heb ik eind 2012 besloten om mijn (uitgesproken) meningen en ideeën over voetbal maar eens te gaan opschrijven. Dat heeft geresulteerd in de totstandkoming van het boek "Voetbal voor fijnproevers". Het boek is uitgegeven door Boekscout.nl., kostte €16,95 en is op dit moment uitverkocht. Alleen bij ruime belangstelling volgt een tweede druk.

In de greep van het toeval

In april 2014 is een thriller van mijn hand verschenen met bovengenoemde titel. Het spannende verhaal speelt in de voetbalwereld, maar is zeker geen voetbalboek. Iedereen - man of vrouw, jong of oud - die van een origineel geschreven spannend verhaal houdt, kan hier veel leesplezier aan beleven. Zie hiernaast een impressie van de boekpresentatie op 12 april 2014 in Het Moment in Huissen. Ook dit tweede boek heb ik via Boekscout.nl uitgegeven, maar dit keer in eigen beheer. Daardoor heb ik de kosten weten te beperken tot € 12,50 per boek voor een boek van ruim 200 pagina's. Geïnteresseerden kunnen het boek rechtstreeks bestellen via mijn mailadres hanswitjes49@gmail.com of via de Webwinkel (onderdeel thrillers) bij Boekscout.nl..

Drama in Midden-Betuwe

Van juni 2015 is de thriller met bovengenoemde naam. Deze speelt in de fictieve gemeente Midden-Betuwe, die gesitueerd is ergens in de regio Arnhem. Er komen daarom diverse locaties uit die buurt in voor, zoals De Posbank, De Loenermark, Grand Café Arnhems Meisje en café Het Moment. Verder heeft één van de bewijsmiddelen in het rechercheonderzoek met  de Arnhemse voetbalclub Vitesse te maken. Het boek geeft een inkijkje in de ambtelijke wereld en heeft een regionaal sausje, maar is in de eerste plaats spannend en prettig leesbaar. Ook dit boek kost € 12,50, maar is uitverkocht. Ook in dit geval geldt dat alleen bij voldoende belangstelling een tweede druk volgt. Zie hiernaast een impressie van de op zaterdag 27 juni 2015 in café Het Moment in Huissen gehouden presentatie van het boek.

Spaans benauwd

Op 28 januari 2017 heb ik het boek met die naam gepresenteerd. Een spannend verhaal met meerdere lagen. Een veertiendaagse singlereis van reisorganisatie Ras naar Zuid-Spanje krijgt een dramatisch verloop. In het boek komen ook de problemen rond hyperventilatie en narcisme alsmede de wereldproblematiek in zijn algemeenheid aan de orde. Ook dit boek is rechtstreeks via  mailadres hanswitjes49@gmail.com of via de Webwinkel bij Boekscout.nl. (onderdeel thrillers) verkrijgbaar.

Dodenweg naar geluk

Op 4 mei 2019 presenteer en signeer ik van 14.30 uur tot 16.00 uur in café het Moment, Vierakkerstraat 28 te Huissen, mijn vijfde boek, de literaire thriller “Dodenweg naar Geluk”. Op de achterzijde van de cover staat de volgende toelichting: De 49-jarige interim-manager Pieter de Waard zegt zijn baan op, verkoopt zijn huis en slaat de weg in naar meer geluk. Hij verhuist naar Playa dél Ingles op Gran Canaria om daar van zijn hobby als singer-songwriter zijn beroep te maken. Dat op zichzelf blijkt al moeilijk genoeg te zijn, maar hij raakt ook nog eens volop betrokken bij een seriemoordzaak in Nederland. Die is in onderzoek bij het vermaarde inspectie-duo Victor van der Hoek en Carmen Borst, die ondanks hun faam na drie moorden in een aangekondigde serie van zes, nog steeds geen enkele aanwijzing hebben die tot de dader of daders kan leiden. Dankzij informatie van Pieter wordt de zaak vlot getrokken en uiteindelijk ook opgelost, al neemt deze nog wel een verrassende wending.  Zoals gebruikelijk zijn in het boek drie eigen liedjes verwerkt, die ik ter afwisseling op de toelichting op het boek samen met de Huissense muzikant Peter Sluiter ten gehore zal brengen. Belangstellenden zijn uiteraard welkom.