Muziek bij de Buren
Op zondagmiddag 10 december 2017 heb ik gespeeld bij Muziek bij de Buren in Ede. In de huiskamer van het Leef- en Leercentrum aan de Notaris Fischerstraat 36 is het niet al te druk geweest. Het enorm slechte weer en de bijbehorende gladheid zullen daarbij een rol hebben gespeeld.Degenen die er waren, vormden echter een aandachtig luisterend publiek en hun reacties waren positief. Het was daarom toch een geslaagd optreden.
Genegenheid onder De Hemel
Op 7 februari 2018 heb ik een optreden verzorgd in de kelderruimte van restaurant De Hemel aan de Franseplaats in Nijmegen. Ben Dirks en Helma Mollenkamp (samen het muzikale duo Messingh vormend) organiseren daar op de woensdagen akoestische luisteravonden. Op genoemde datum was aan mij de eer om daar invulling aan te geven met mijn eigen, Nederlandstalige luisterliedjes.  Het was heel bijzonder om dat in deze intieme sfeer te mogen doen.
Nieuwe ontwikkelingen
Al is er niet direct groot nieuws te melden, de ontwikkelingen op creatief gebied gaan wel gestaag door. Ik ben bezig met een nieuw, spannend boek met als werktitel “Het roer om”. Ik heb al een pagina of zeventig klaar en streef ernaar om het boek begin volgend jaar uit te brengen. In muzikaal opzicht zit ik ook niet stil, wat onder meer blijkt uit het feit dat ik in de afgelopen tijd meerdere nieuwe eigen nummers heb geschreven. Het meest recente lied is op 5 juli 2018 verschenen met de titel “Dementie”. Hieronder vind je de audio- en de video-opname.
Gastspreker (en -zanger) op het eerste Huissense Boekenbal
Op donderdag 24 mei 2018 heeft de Bruna Huissen haar 25-jarig bestaan gevierd. Ter gelegenheid daarvan organiseerde dit bedrijf donderdag 24 mei 2018 in de Buitenpoort in Huissen het eerste Huissens Boekenbal. De schrijver Hugo Borst, bekend van zijn boek 'Ma' over zijn dementerende moeder, heeft die avond een lezing gegeven. Overige gastsprekers waren de thrillerschrijfster Mariette Middelbeek en uit Huissen zelf de schrijvers Michel Bongers, Ellen Lina en ik. Net als bij mijn boekpresentaties heb ik ook hier muziek ten gehore gebracht, zowel vooraf als in de pauze. Het was een zeer geslaagde avond.
Hierna geef ik nog wat informatie over optredens in de afgelopen periode.
Vibe-sessies in Huis van Puck
Op de laatste vrijdagen van de maand vinden in Huis van Puck te Arnhem tussen 17.30 uur en 21.00 uur de zgn. VocalVibes Zangsessies plaats onder leiding van Miriam de Vroome en met medewerking van de pianist Marcel Beukeboom. Tal van artiesten zingen daar één of twee liedjes met eigen begeleiding en/of samen met genoemde pianist. Ik heb daar nu drie keer aan meegedaan en vond het bijzonder mooie, vaak verrassende muziekavonden. De eerstvolgende sessie is op vrijdag 26 oktober 2018.