Onbereikbaar
Een man komt de vrouw van zijn dromen tegen. Zij is echter onbereikbaar voor hem.
Marié Digby
Een van mijn weinige Engelstalige liedjes. Geschreven in 2010 over  een toen nog zeer jonge, veelbelovende muzikante, die prachtige covers plaatste op YouTube. Intussen is zij een in Amerika bekende artiest.
De tijd
Een man gaat na meer dan dertig jaar zijn vroegere vriendin ontmoeten. Hij verheugt zich daar enorm op, maar het wordt een deceptie.
Passie
Autobiografisch. Als voetballen en tennissen niet meer gaat, is het fijn als je alternatieve passies weet te vinden.
Ode aan de vrouw
Wat zou een leven zonder vrouwen zijn…
Moe, murw en mechanisch
Een man komt na twee jaar zijn ex-geliefde tegen. Over het verlies van haar is hij nooit heengekomen, maar hij zal erin moeten berusten.
Voor een totaaloverzicht van al mijn nummers verwijs ik naar http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=894176
Eigen cd
In januari 2016 heb ik mijn eerste cd uitgebracht met de titel “Situaties rond relaties.” Hierop staan zeven zelfgeschreven Nederlandstalige luisterliedjes met betrekking tot genoemd veelbeschreven en bezongen thema. Op zaterdagmiddag 20 februari 2016 heb ik de cd onder grote belangstelling gepresenteerd in café Het Moment in Huissen. De hieronder geplaatste video, waarin korte fragmenten van de liedjes met mijn toelichting daarbij te horen zijn, geeft een aardige indruk van de bijeenkomst en de inhoud van de cd. Hij kost € 7,50 zonder en € 11,00 met verzendkosten en is (nog steeds) te verkrijgen via mailadres hanswitjes49@gmail.com
Het coronamonster
Miljoenen virologen
Splijtzwam
Coronaliedjes
In de periode vanaf 15 maart 2020 heb ik vier songs gemaakt naar aanleiding van de coronapandemie. Hieronder staan ze in chronologische volgorde. Duidelijk blijkt de ontwikkeling van mijn aanvankelijke hoop op saamhorigheid naar bezorgdheid en ergernis over brallende quasi-deskundigen, het steeds grotere aantal mensen dat een loopje neemt met de coronaregels en complotdenkers.
Hieronder staat een aantal voorbeelden van de bijna negentig eigen nummers die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt.
Een groot complot